Škola tenisa

Treninzi za decu i juniore

Tipovi treninga

Individualni treninzi

Kreiramo realne situacije radi provere onoga na čemu radimo sa igračima. Pronalazimo problem i rešavamo ga. Igramo sa igračima jer, uglavnom, igrači žele da igraju sa trenerom.

Saznaj više

Grupni treninzi

Tokom treniranja turnirskih igrača postoje tipične situacije koje definišu grupni trening. Grupa se sastoji od 3-6 igrača sličnog nivoa. Trajanje treninga od 1 do 2,5 sata. Za treniranje se koriste 1 do 2 terena.

Saznaj više

Fizička priprema

Fizička priprema označava ukupno fizičko stanje pojedinca. Fizička priprema je vrlo važna za tenis, jer što je igrač pripremljeniji, njegova igra će biti bolja. Programi fizičke pripreme od neprocenjive su važnosti za uspeh svih igrača.

Saznaj više

Kako ja radim

Teniska tehnika

Posmatrajući udarce najboljih svetskih igrača možemo da primetimo da postoji više varijanti uspešnih tehnika.

 

Nema tačnog odgovora na pitanje koji je forhend, bekhend, servis, volej…najbolji. Neosporno je jedino, da su sve tehnike vrhunskih igrača podjednako efikasne, a sa druge strane potpuno različite. Pri odredjivanju optimalne tehnike udaraca u takmičarskom tenisu, trener treba da obrati pažnju o efikasnosti udarca, a ne samo o estetici, tj.kako udarac izgleda. Dajem primer Rafael Nadala. Kada se pojavio na svetskojteniskoj sceni sa svojim specifičnim forhend udarcem, mnogi stručnjaci su smatrali da će mu to biti prepreka u daljem teniskom razvoju. Medjutim, postao je jedan od najuspešnijih igrača u istoriji tenisa. Šta želim da kažem, u razgovoru sa Nadalovim trenerom, špancem Franciskom

 

Roigom sam razgovarao upravo o tome, postavio sam mu pitanje upravo vezano za njegov forhend na šta je on odgovorio:“ Znam da nije prelep taj forhend, ali zašto bi ga menjali ako je efikasan“.

 

Kako bi popravili efikasnost udarca, treba analizirati biomehaniku udarca, a ne njegov izgled. Naravno, postoji razlika u učenju tehnike i razvoju tehnike.

Ljubav prema tenisu

Korak
1

Prvi koraci

Korak
2

Psihološki pristup

Korak
3

Taktika

Korak
4

Fizička priprema

Korak
5

Praesent

risus quis eros

Bacerrt

risus quis eros

Sraeseat

risus quis eros

Esenerat

risus quis eros