Biografija

Ivan Batinica - škola tenisa "Junior Tenis"

Škola tenisa za decu i juniore "Junior"

profile

Osnivač i glavni trener škole tenisa „Junior“ Ivan Batinica, rodjen je u Beogradu 1982.godine, a tenisom je počeo da se bavi joč u šestoj godini života. U toku svoje karijere, igrao je tenis punih 15 godina, da bi po završetku karijere uplovio u trenerske vode.

 

Ubrzo stekavši licence „C“ i „B“ kategorije, otvorio je put uspešnog trenera, usavršavajući se kroz domaća i internacionalna iskustva. Najveću potporu u tenisu dobio je od jednog od najvećih imena srpskog tenisa, bivšeg selektora „Davis cup“ reprezentacije tadašnje Jugoslavije Gorana Bubnja, sa kojim i danas usko saradjuje.

 

Predavanja Emilija Sančeza, Franciska Roiga i boravak na akademiji u Libanu upotpunila su internacionalno iskustvo ovog perspektivnog trenera. Prolazak više stotina dece kroz školu tenisa „Junior“ dovoljan su pokazatelj na koji način se pristupa mladim nadama ovog sporta.

 

O školi tenisa

 

 

Nakon višegodišnjeg indivindualnog rada sa mladim teniskim polaznicima, 2009.godine doneta je odluka da se ujedine znanja i iskustva iz čega se rodila škola tenisa „Junior“. U svom početku, fokus je bio na najmladjim teniserima da bi, kako bi rastao broj polaznika, rasla i starosna granica tenisera. Danas škola tenisa „Junior“ pokriva sve uzraste i kategorije tenisera i teniserki do profesionalnih igrača.

 

O kakvoj se školi radi, dovoljno govori činjenica da je škola tenisa „Junior“ učestvovala u gotovo svim snimanjima emisije „Reket“ u kojima smo izmedju ostalog, pokazali sve tehničke detalje izvodjenja osnovnih teniskih udaraca.

 

Saradnja škole tenisa „Junior“ i emisije „Reket“ uspešno traje već više od godinu dana. Kroz ovu saradnju, širokoj televizijskoj populaciji predstavljeni su i gotovo svi polaznici škole tenisa „Junior“ od kojih neki već postižu zapažene rezultate na turnirima mladjih kategorija širom Srbije i sveta. S obzirom da škola tenisa „Junior“ takodje saradjuje i sa OTK „Beograd“ većina treninga se održava na ovim terenima, s time da se treneri ove škole prilagodjavaju potrebama polaznika, pa indivindualni treninzi mogu biti održani i na nekoj drugoj lokaciji.

 

Pored indivindualnih, škola tenisa „Junior“ nudi i grupne časove svih uzrasta. Za 8 godina rada, kroz školu tenisa „Junior“ prošlo je više stotina dece, koja su uspešno savladala osnovne teniske korake i adekvatno pripremljena za izazov na profesionalnom nivou.

 

DOĐITE I POSTANITE DEO NAŠE USPEŠNE TENISKE PORODICE