Škola tenisa za decu i juniore
+381 64 1804 733
Škola tenisa za decu i juniore
+381 64 1804 733
Blog
  • Početna
16
08
2016

NOVI PORAZI TROICKOG I IVANOVIĆEVE U SINSINATIJU

Нови порази Троицког и Ивановићеве у Синсинатију

google.com

google.com

Српски тенисери и тенисерке лоше почели Мастерс у Синсинатију, Троицки изгубио од Чилића, Ана Ивановић поражена од младе Хрватице Доне Векић.
Након катастрофалних резултата српских тенисера на Олимпијским играма у Рио Де Женеиру, Мастерс у Синсинатију није донео ништа ново. Поразе већ на старту доживели су Виктор Троицки и Ана Ивановић, док је раније најбољи тенисер света Новак Ђоковић, након елиминације са Игара, одлучио да пропусти Синсинати и заигра тек на УС Опену.
У мечу првог кола Виктор Троицки доживео је пораз од Хрвата Марина Чилића резултатом 2:0 (6:3, 6:4) након само 64 минута игре.
Почетак сусрета донео нам је добре сервисе и сигурне гемове на обе стране, све до осмог гема, када је Чиић успео да направи брејк, а касније и сервира за вођство 1:0 у сетовима. Готово идентична ситуација виђена је и у другом сету. Овога пута, Чилић је направио брејк у седмом гему, из прве брејк лопте, а касније је на свој сервис искорисио већ прву меч лопту, за пласман у наредну рунду.
Овај меч је неодољиво подсећао на дуел Троицког и Мареја на старту Олимпијских игара, са идентичним исходом.
Чилић у међусобним дуелима сада води 6-5..

Са друге стране, у првом колу женског сингла, Ана Ивановић претрпела је пораз такође од Хрватице – Доне Векић 2:0 (6:4, 6:2).
Пви сет донео је више узбуђења. Векић је два пута одузела сервис Ивановићевој за 4:1, а све што је наша тенисера успла да уради је да врати један брејк за коначних 6:4 у првом сету. Слична ситуација је вишена и у другом сету, са разликом да Ана није вратила ни један брејк после 4:1, па је овај сет завршен резултатом 6:2, самим тим и меч, који је трајао само 73 минута игре. Тако је финалисткиња Синсинатија из 2014. две године касније, завршила учешће у првом колу.
Векићева је овим тријумфом изједначила у међусобном скору на 1-1 у победама, а у наредној рунди играће са Џоаном Контом из Велике Британије.
Наши тенисери и тенисерке имају неоспоран таленат и успех у прошлости, али ће морати да промене начин игре, уколико желе да се њихова имена и даље изговарају у тениском свету са страхопоштовањем.

autor: Ivan Batinica

Komentar
0

Ostavite komentar